עובר עם כליה אחת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

14/06/2015 | 08:03 | מאת: yn1977

הי, אנחנו בשבוע 15 של ההריון, ביצענו סקירה מוקדמת והרופא אמר שיש לתינוקת רק כליה אחת. כמה שהוא חיפש לא מצא. עוד אמר שלכליה השניה אגן מורחב - 4.1 מ"מ במקום 3 שאמור להיות בשלב הזה. מיד המליץ ללכת לייעוץ גנטי, לסקירה מכוונת יחד עם ייעוץ של נורפולוג בבי"ח, ובדיקת מי שפיר. קבענו את כל התורים האלה לשבועיים הקרובים. מישהו נתקל בתופעה הזו? המשכתם את ההריון? מה הסיכונים בלחיות עם כליה אחת? הבנו שבגלל שזו בת יש עוד סיכונים. אודה לכל תשובה בנושא תודה

הפרעות במבנה הכליות ודרכי השתן הם בין המומים והממצאים הכי שכיחים בעובר. חלקם לא יפריעו למהלך החיים. למעשה יש אנשים שמגלים רק בגיל מאוחר כי יש להם כליה אחת, או הפרעה אחרת בדרכי הכליות או השתן. השאלה העיקרית היא מה תפקודה של הכליה השניה, והאם קיימות בעיות במערכות גוף נוספות. לצורך זה הופנית ליעוץ נפרולוג, ליעוץ גנטי, ואני מציעה להוסיף סקירה מכוונת (אחרי היעוץ הגנטי) ולשקול מי שפיר. כל זה במטרה לענות על השאלות הללו בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי