שאלת המשך לגבי ערכי בטא גבוהים בתחילת היריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

16/04/2015 | 20:58 | מאת: יעל

ד"ר רכס שלום, לפני מספר ימים שאלתי שאלה בפורום לגבי תוצאות ערכי בטא גבוהים בתחילת היריון (כזכור, כ-30,000 בשבוע 5+3, כ-240,000 בשבוע 7+2). ראשית, תודה רבה על תשובתך. אשמח אם תוכלי להתייחס למספר שאלות ממוקדות נוספות בהקשר זה: 1. כתבת שייתכן שמדובר במולה חלקית. שאלתי היא, במידה ותישלל סופית מולה חלקית בשבועות הקרובים, מה יכולות להיות הסיבות הנוספות לערכי בטא גבוהים? האם ערכי בטא גבוהים מקושרים עם בעיות גנטיות/כרומוזומליות אצל העובר? 2. האם ההורמון שנבדק בתחילת ההיריון (beta hcg) דומה/זהה להורמון שנבדק בסקר הביוכימי הראשון (free beta hcg)? אם כן, האם ערכים גבוהים של beta hcg שנמצאו בתחילת ההיריון יכולים לרמז על סיכוי גבוה יותר לתסמונת דאון? 3. אחד מהרופאים שהתייעצתי איתם בנושא זה המליץ לי על ייעוץ גנטי. אני אמורה לעבור את בדיקת השקיפות העורפית בשבוע הבא. במידה והיא תצא תקינה, האם את עדיין ממליצה על ייעוץ גנטי, ספציפית לעניין ערכי הבטא הגבוהים? האם יועץ גנטי יוכל לעזור לי בשלב זה? 4. במידה וחס וחלילה השקיפות לא תצא תקינה, האם את ממליצה להגיע ליועץ גנטי לפני שיש בידיי את תוצאות הסקר הביוכימי הראשון (כי לוקח כשבועיים עד שמגיעות תוצאות), או רק אחרי? תודה רבה מראש! יעל.

הערכים עדיין בטווח הנורמה hCG levels in weeks from LMP (gestational age)* : •3 weeks LMP: 5 – 50 mIU/ml •4 weeks LMP: 5 – 426 mIU/ml •5 weeks LMP: 18 – 7,340 mIU/ml •6 weeks LMP: 1,080 – 56,500 mIU/ml •7 – 8 weeks LMP: 7, 650 – 229,000 mIU/ml •9 – 12 weeks LMP: 25,700 – 288,000 mIU/ml •13 – 16 weeks LMP: 13,300 – 254,000 mIU/ml •17 – 24 weeks LMP: 4,060 – 165,400 mIU/ml •25 – 40 weeks LMP: 3,640 – 117,000 mIU/ml מציעה להתאזר בסבלנות עד לבדיקת השקיפות- שתתן מדד ראשוני לגבי תקינות ההריון ולא להחפז למסקנות מהירות. מעבר לכך כיון שהנושא מורכב ואם יש עוד שאלות- תגשי ליעוץ פרטני בנושא. בהצלחה :)

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי