נשאות שני בני הזוג- חסר אלפא 1 אנטיטריפסין

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

20/09/2014 | 22:19 | מאת: שירי

בת 32 בתחילת הריון. אם לתאומים- אחד מהם חולה בחסר אלפא 1 אנטי טריפסין ZZ (גילינו במקרה, היה פג, מעקב אחר אנזימי כבד מעט מוגברים. פרט לכך אינו סימפטומטי). אשמח לשמוע דעתך באם מחלה זו מצדיקה הפסקת הריון. יודעת שהשאלה היא מורכבת והדעות חלוקות- חשוב לי לשמוע אם אפשרי. תודה ושנה טובה

השאלה מורכבת ביותר. מה "מצדיק" הפסקת הריון- תלוי מאוד בחומרת במחלה (שבמקרהז ה עשויה להיותת מאוד וריאבילית) בקיום טיפול וכן בבני הזוג עצמם. מציעה להתייעץ עם מומחה בנושא פנים אל פנים השיקולים רבים ביותר. בכל מקרה כיום קיימת טכנולוגיה ל אבחון טרום השרשה - להשגת הריון שמונעת חלק מהלבטים הללו בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי