תסמונת XYY 47

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

14/05/2008 | 08:29 | מאת: רונית

בבדיקת מי שפיר התגלה אצלי בעובר זכר כרומוזום Y עודף. אני ממתינה לייעוץ גנטי ובינתיים שומעת לא מעט עצות האם להפסיק את ההריון או לא. על סמך נסיון העבר האם שווה לקחת את הסיכון? (יש לי בבית 2 בנות ובן בריאים לחלוטין) לילות שאני לא ישנה בגלל ההחלטה שצריך לקחת. אני נוטה יותר להפסיק ובעלי חושב שזה לא הוגן.

זה נושא לא פשוט דווקא בגלל שחומרת הביטוי אינה כה קשה. הייתי שמח לתת לכם ייעוץ גנטי בנושא מניסיוני הרב התחום.

17/05/2008 | 15:20 | מאת: רונית

פרופ' יובל ירון שלום רב שמחתי לקבל את תגובתך והייתי מעוניינת לדעת האם ניתן לפגוש אותך במסגרת קופ"ח מכבי? ואם לא אז אולי באופן פרטי. אנו מעוניינים לשמוע ולקבל מידע רב ככל האפשר בנושא. ביום א' 18.5 יש לנו פגישה עם יועץ גנטי בבי"ח סורוקה (אנו מתגוררים בדרום) פרט לכך יש לנו תור נוסף לייעוץ גנטי בעוד כשבוע עם ד"ר חגית ברייס באסותא ת"א. האם יש צורך לקבל מידע רב כל כך או שהנושא לא כל כך בעייתי כמו שהספקנו לשמוע מרופא הנשים שלי? אשמח לתגובתך, רונית

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי