גנטיקה - מחלות נפשיות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

28/01/2008 | 09:15 | מאת: מיכל המתלבטת

שלום רב, אבי חולה בסכיזופרניה פרנואידית, הכרתי בחור שאימו גם לוקה בנפשה, מה הסיכוי שאם נקים משפחה יהיו לנו ילדים חולים? האם ניתן לבדוק היום בבדיקת דם את הנושא הזה? האם בכלל "שידוך" כזה הוא כדאי? ברצוני לציין כי אבי בא ממשפחה מאוד גדולה וחוץ ממנו אף אחד לא חולה. אשמח לתשובתך המהירה .

שלום מיכל, אכן יש תורשתיות במחלות הנפש ולחולים במחלות אלה ולבני משפחותיהם סיכון מוגבר לבעיות דומות בצאצאים. עדין, רוב הסיכויים שהצאצאים יהיו בריאים. לצערינו (ואולי לא) אין בדיקה גנטית שיכולה לאבחן זאת. לשאלה האם השידוך כדאי, זה כבר תלוי באהבה - שלה כידוע אין בדיקה גנטית...

28/01/2008 | 11:18 | מאת: מיכל המתלבטת

פרופ' ירון תודה על תשובתך המהירה, האם יש לך נתונים באחוזים? ממחקר שקראתי בעבר הבנתי כי לנכד של אבי יש סיכוי של 6% לחלות, מה האחוזים כשזה נכד לשני חולים?

באוכלוסיה הכללית שיעור הסכיזופרניה כ- 1%. לצאצאים של הורים הלוקים הסיכון הוא 13% קרוב משפחה מדרגה שניה (סבתא) בעוד כ- 3%, אין בדיקות גנטיות שניתן לבצע, וגם אם היו, לא ברור מה היה ניתן לעשות איתן.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי