נקודה אקו בחדר לב שמאל

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

25/01/2008 | 13:45 | מאת: מיטל

אני בת 27,הריון שני כעת שבוע 19+ עדיין ללא ילדים בבדיקת התבחין המשולש {החלבון העוברי} שבוצעה בשבוע ה-17 נמצא מדד סיכון לתסמונת דאון של:1:471. שקיפות עורפית שבוצע בשבוע 12+ 0.8 מ"מ. בדיקת US שבוע 16+:נמצא מוקד אקוגני בלב חדר שמאל. הופנתי ליעוץ גנטי עקב המוקד האקוגני בלב חדר שמאל ולפי הבדיקות ואחרי שכלול לחומרה הממצאים מצבעים על מידעת הסיכוי ללידת צאצא ללא תסמונת דאון הינה של 99% ומידת הסיכון ללידת עובר עם תסמונת דאון הינה 1%.על בסיס הנתונים הללו נראתה הצדקה רפואית לדיקור מי שפיר וממומנת על ידי משרד הבריאות........... השאלה שלי:האם כדאי לעשות על פי נתונים כ"כ ממוזהרים בדיקה כ"כ מסובכת שיכולה חס וחלילה וברב המקרים להפלה או זהומים וכו'.....

שלום רב, הנתונים שאת מציגה בפני מפורטים אך אינם מלאים. אני מבין שהיועץ הגנטי המליץ על בדיקת מי שפיר. ההחלטה אם לבצע או לא באמת אינה פשוטה. כדאי שאפשר יהיה לענות לך בכובד ראש על השאלה כדאי לערוך ייעוץ גנטי חוזר עם יועץ נוסף.

27/01/2008 | 17:14 | מאת: מיטל

מה זאת אומרת שאני מציגה בפניך נתונים שאינם מלאים????????? אילו נתונים נוספים אתה מעוניין אני יציג בפניך בשמחה..

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי