בדיקות סקר מורחבות ומי שפיר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

14/12/2020 | 13:45 | מאת: תום

היי! אני ואשתי עשינו בדיקות סקר מורחבות לפני הכניסה להריון במכון פרטי , ולא התגלה משהו חריג (ע"י בדיקת ריצוף מלא של הגנים לכ-300 מחלות) עכשיו אשתי בשבוע 15. כל הבדיקות תקינות (כולל הסקירה), ואנחנו עומדים בפני הדילמה האם לבצע מי שפיר או לא? רציתי לשאול מה המשמעות לזה שעשינו את הבדיקות סקר המורחבות? האם מי שפיר מזהים עוד תסמונות שהבדיקות מורחבות לא בדקו ? תודה!

הסקר המורחב הוא נפלא לגלות אם אתם במקרה נשאים של מחלה או מחלות שלא ידעתם עליהם ושצריך לבדוק שחלילה העובר לא ירש. במי שפיר בודקים בדיקת CMA ציפ גנטי, שבודק דברים נוספים- שינויים תת מיקרוסקופים שחלקם מתרחשים לראשונה בעובר, ולכן בדיקה שלכם לא תעלה על זה. בהנחה שאתם בריאים שאין סיפור משחפתי של מחלות או בעיות ולא התגלו מומים בסקירת מערכות- הסיכוי למשהו כזה בעובר הוא כ 0.5%. יתגלה רק במי שפיר בהצלחה!

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי