מחלת כליות פובליציסטיות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

29/10/2020 | 15:40 | מאת: רינה

בתחילת הריון ראשון (שבוע 6) ולבעלי איבחנו כעת מחלת כליות פובליציסטיות ARPKD . איזה בדיקות ניתן לעשות כדי לברר אם העובר קיבל את המחלה?

בציעה לגשת בהקדם ליעוץ גנטי. כשאחד מהבני הזוג חולה במחלה גנטית, יש סיכון הישנות בצאצאים. מאוד תלוי בסוג המחלה ואופי התורשה שלה. ישמחלות שמועברות רק מהורה אחד, ויש כאלה שצריך ש 2 ההורים יהיו נשאים או חולים כדי שתעבור. מחלת כליות פוליציסטית יכולה להיות גם וגם, תלוי מאוד בסוג שיש לבעלך. רק יעוץ גנטי פנים אל פנים וברור עפי הנתותנים הפרטיים שלכם יעזור. גם אם העובר בסיכון ניתן לבדוק זאת, בכל אחד מהמקרים בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי