ממצא לא תקין במי שפיר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

09/07/2020 | 06:14 | מאת: חלי

בת 32 הריון שלישי שבוע 22 אחרי 2 בנים בריאים. בבדיקת cma שבוצע במי שפיר נמצא קריוטופ של נקבה עם חבר של כ 7 מליון בסיסים בזרוע הארוכה של כרומוזום 4. נמסר לנו כי מדובר בחסר גדול המכיל 9 כרומוזומים שנקשרו במחלות באדם. עד כמה מדובר בממצא חריג? ככול שהוסבר לא ברור מה השלכות של כזה דבר מבחינת אבחנה מעבר לסיכון לאוטויזם פיגור. כעת הופננו לבירור הורים . מה מחפשים לבדוק ? ועד כמה זה יכול לשנות את תמונת המצב??

שלום ממצאים בציפ גנטי הם מורכבים לפענוח. מומלץ לקבל יעוץ מסודר מהמקום בו בוצעה הבדיקה. אם המענה שניתן אינו מספק ו/או אם רוצים חו,ד שניה- זה אפשרי - מוזמת אלינו למכון הגנטי באיכילוב. יש להביא את תשובת הציפ המלאה כולל קואורדינטות מדויקות של השינוי שאותר בעובר בהצלחה!

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי