ריצוף גנום מלא

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

26/05/2020 | 23:00 | מאת: אורלי

שלום, האם בכל מקרה ריצוף גנום מלא מחייב הפניית רופא? אם מזמינים בדיקה כזו מחו"ל, למשל https://nebula.org/whole-genome-sequencing/ האם ייתכנו בעיות כגון תוצאות מוטעות או אי שמירה על פרטיות המידע? תודה מראש.

על פי חוק מידע גנטי בארץ כל בדיקה גנטית (נקודתית או ריצוף) מצריכים הסבר בדבר הבדיקה ויעוץ גנטי עם התשובה. בבדיקות מאוד מורכבות לדוגמת ריצוף כלל גנומי אני מאוד מאוד ממליצה להתייעץ עם גנטיקאי הבקיא בתחום, שכן יתכנו סוגים שונים של תשובות, ויש הרבה מאוד מורכבות. לדבי שמירת פרטיות- כנל- מאוד תלוי במעבדה במקום המבצע בטפסי ההסכמה - הנושא סבוך ולא פשוט. כדאי שיעשה, בידיים הכי מקצועיות. וכמובן שאם יש סיבה קלינית לבדיקה- עוד יותר בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי