בדיקות גנטיות לבן להורים בני דודים

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

15/03/2020 | 16:38 | מאת: נורית

שלום! בן הזוג שלי הוא בן להורים בני דודים: 1. האם הסיכוי שלו ללדת ילדים בעלי מום הוא גדול משמעותית ממי שהוריו אינם בני דודים? יש לציין שהוא בקו הבריאות וכן משפחתו 2. האם יש צורך לקיים בדיקות גנטיות לפני כניסה להריון, יותר מאשר במקרים רגילים? אציין שאנחנו לא בני אותה עדה.

הסיכון בקרבת משפחה הוא בעיקר לצאצאי הקרובים. בהנחה שבן הזוג בריא ואתם לא קרובי משפחה אין סיכון יתר עבורכם. אפשר לעשות סקר גנטי מורחב לשניכם

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי