היסטיוציסטוזיס X האם מחלה גנטית?

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

06/01/2020 | 14:02 | מאת: ליאת

שלום רב, רציתי לשאול האם היסטיוציסטוזיס X היא מחלה גנטית הניתנת לגילוי בבדיקת צ'יפ או מי שפיר. כמו כן, האם העובדה שיש אותה לבת דודה של הגבר מחייבת לבדוק את הנשאות לכך והאם ניתן לעשות זאת? תודה.

אם אכן מדובר במחלה זו היא בדכ לא תורשתית. בכל מקרה מחלות מסוג זה לא מתגלות בציפ גנטי או מי שפיר. ממליצה לגשת ליעוץ גנטי פנים אל פנים עם החומר הרפואי הרלוונטי עמ לוודא

14/01/2020 | 10:30 | מאת: ליאצ

תודה על המענה. האם ניתן לבקש במיוחד את גילוי המחלה בצ'יפ גנטי או שזאת מחלה שלא ניתנת לגילוי באופן זה? תודה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי