בעיית תשבורת רוחק ראיה גבוה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

25/12/2019 | 18:11 | מאת: טלי

היי. הנני אם יחידנית לילדה בריאה . הילדה מרכיבה משקפיים מגיל צעיר בשל בעיית תשבורת - רוחק ראיה גבוה 8 . לי מעולם לא היו משקפיים וראייתי 6/6 כך שאני מניחה שאם הבעיה הגיעה בתורשה היא הגיעה מהתורם. ברצוני לדעת האם בעיה זו נחשבת מחלה גנטית והאם ניתן לאתרה מבעוד מועד בבדיקת עוברים לפני שהוחזרו לרחם. יש לי עוברים מוקפאים ורציתי לדעת האם ניתן לבדוק אותם ולדעת האם בעיה / ליקוי זה נמצא גם שם.

ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים/עיניים - אם יש מקום לברור גנטי אצל הבת. רק אם תאותר הסיבה, ניתן יהיה לבדוק זאת בטרום עובר. תשאל השאלה כמובן האםזו סיבה לא להחזיר עובר....

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי