שקיפות עורפית תוצאה מדאיגה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

18/06/2019 | 14:58 | מאת: דנה

שלום רב, בשבוע 12+3 ביצעתי אולטרסאונד שקיפות עורפית אשר בסיומה נאמר לי כי הכל תקין. אני בת 31, הריון ראשון ivf. Nt: 1.3 ובסיכום הבדיקה נכתב כי לא אותרו ממצאים פתולוגים וכי מדדי העובר והשקיפות בתחום הנורמה לגיל ההריון. הסיכון הסטטיסטי לטרטזומיה 13 יצא לי 1:295 בעוד שהסיכון לפי גיל הינו 1:3991. איך יכול להיות שיצאה לי תוצאה כזאת ללא פגמים נראים בעובר ועם עובי של נוזל עורף תקין בעובר? האם יכול להיות שיש טעות? הסיכון לטריזומיה 21 הינו 1:2638 והסיכון לטריזומיה 18 הינו 1:3850.

החיזוי של ריזומיה 13 ו 18 עפי שקיפות עורפית הוא לא מדויק במיוחד. אם יש חשש ממליצה לבצע בדיקת NIPT שהא הרבה יותר מדויקת ובעלת יכולת גילוי גבוהה משמעותית מבדיקת שקיפות עורפית למצבים אלה. ניתן כמובן לגלות את כולם גם בבדיקת מי שפיר השקיפות תקינה :)

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי