נגישות
נגישות

מוקדים אקוגניים בסקירת מערכות מוקדמת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

13/05/2019 | 20:46 | מאת: שולה

התוצאות בשקיפות העורפית, סקר שליש ראשון וחלבון עוברי יצאו תקינות (סיכוי של 1:10000). בסקירה המוקדמת נצפו שני מוקדים אקוגנים בחדר שמאל. הומלץ לי לפנות לייעוץ גנטי ושם נאמר כי בשקלול כל ההיסטוריה המשפחתית, הסיכוי לתסמונת דאון עולה רק בעקבות המוקדים האקוגניים אך עדיין נמוך מאוד ולא מומלץ לעשות מי שפיר. אנחנו לא מעוניינים לעשות מי שפיר או NIPT אבל רוצים לשמוע חוות דעת נוספת האם יש צורך בהתאם לממצאים?

לקריאה נוספת והעמקה

מוקד/ים אקוגני/ים נחשבים סמנים רכים מאוד המעלים אולי במעט, אם בכלל , את הסיכון לתסמונת דאון בעובר. כממצא בודד הם לא מהווים אינדיקציה למי שפיר. בהצלחה

29/05/2019 | 20:57 | מאת: שרית

גם לילדה שלי שהיום בת 13 ראו מוקדים אקוגניים. עשיתי אחרי חודש אקו לב עובר והם קטנו מאד. ב"ה נולדה ילדה בריאה לגמרי, מדהימה ומרווה אותנו רק נחת!! ב"ה אצלכם בשמחות.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי