"סימנים רכים"-2 סימנים בסקירה ראשונה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

23/04/2019 | 20:45 | מאת: מיכל

בת 37, הריון ראשון, סקירה ראשונה נצפו שני כלי דם בחבל טבור ו2 מוקדים אקוגנים בלב. סקירה שניה ואקו לב היו תקינים ב"ה מלבד שני כלי דם בחבל הטבור. שקיפות עורפית 0.8 ותוצאות סקר ראשון 1:1700, חלבון עוברי לא עשיתי, הרופאה כל כך הלחיצה שפשוט הרתיע אותי מלהמשיך לבדוק, היא הפנתה אותנו לייעוץ גנטי ומי שפיר אבל זה היריון ראשון ומפחדת להזיק לי או לעובר בגלל בדיקה פולשנית..מה ניתן לעשות? האם מצדיק מי שפיר או בדיקת דם dna מספיקה? עשינו סיקרה מאוחרת באופן פרטי מאוד מדוקדקת..תודה על התשובה

יש התלבטות האם 2 סמנים רכים באמת מצדיקים מי שפיר. בהנחה שבדיקת ה nipt/nips הינה בסיכון נמוך אז היתרון היחיד במי שפיר היא בדיקת הציפ הגנטי, שלא קשור לגיל. סביר לחלוטין לבצע בדיקת דם ואם היא תקינה לא להמשיך למי שפיר. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי