טרסנלוקציה מאוזנת - אשמח למענה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

11/02/2019 | 23:27 | מאת: דנה

שלום רב, כרגע נמצאת בשבוע 21 להריון,בעקבות טרסנלוקציה מאוזנת t,1122 שקיימת אצל אחי ואבא שלי ( תקינים לחלוטין) החלטנו לבצע בדיקת מי שפיר + צ'יפ גנטי.לא ביצעתי בדיקת קריוטיפ טרם ההריון וללכן אני לא יודעת אם אני נשאית לכך או לא. נקלטתי להריון לאחר שלושה חודשים ועד כה ברוך השם ההריון תקין. כרגע ממתינים לתוצאות. בכל מקרה אשמח לדעת מה הסיכונים במקרה שאני כן נשאית ? בברכה ותודה מראש

אני מניחה כי מדובר בטרנסלוקציה השכיחה באוכלוסיה (יש לוודא מול המעבדה). במקרה כזה היא עוברת בהורשה בין הדורות ויתכן ואת נשאית. טוב שעשית מי שפיר כי אז ניתן יהיה לדעת אם חלילה העובר איננו מאוזן. בכל מקרה גם אם העובר בשאיפה תקין- ממליצה להשלים בדיקת קריוטיפ לעצמך גם להריונות הבאים

14/02/2019 | 13:38 | מאת: דנה

שלום דוקטור, יש לציין שעד כה הבדיקות ברוך השם תקינות.אני ממש במתח מהתוצאות. לא אמורים לראות ממצאים חריגים בבדיקות והסקירה המוקדמת והמאוחרת ? השבוע עשיתי סקירה מאוחרת והבדיקה הייתה תקינה לחלוטין . כמו כן עשינו גם קריוטיפ לעובר את גם צ'יפ גנטי. בנוסף אני עשיתי קריוטיפ אך התוצאה היא רק בעוד חודשיים ואני כבר חודש חמישי ולכן החלטתי לעשות מי שפיר

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי