נגישות
נגישות

ביצוע אקסום כאשר אין ממצע חריג בהריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

08/02/2019 | 11:35 | מאת: תומר

תודה מראש - אשתי ואני בשבוע 16 ועד כה ההריון, הסקירות והבדיקות נראים תקינים. לבת של אחי יש אוטיזם והם ביצעו אקסום טריו שלא הראה סיבה חד משמעית. מלבדה אין היסטוריה של אוטיזם במשפחה. אנחנו לאחר יעוץ גנטי שם נאמר לנו שאנחנו לא שונים מכל זוג ממוצע אחר באוכלוסייה בהקשר זה ובצורך שלנו לבצע אקסום. לשאלתי - אקסום-טריו היא בדיקה יקרה אבל נניח שנוכל לעמוד בה כלכלית וזאת לא הבעיה. האם כדאי/אחראי מצידו לעשות את הבדיקה כדי לשלול בעיות התפתחותיות שציפ לא יכול לאבחן?

לקריאה נוספת והעמקה

הקושי הוא בתרגום השינויים שיאותרו בבדיקה. כי בכל בדיקת אקסום מוצאים מעל 100,000 שינויים. ואז צריך לעשות ״סינון״ לפי הממצאים בפרט הנבדק. כשהכל תקין- מאוד קשה לעשות תזאת. ומעט מאוד מעבדות בכלל מוכנות לבצע בדיקה כזו בעוברים בדיוק מהסיבה הזו.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי