תוצאות שקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

17/01/2019 | 11:30 | מאת: א

שלום, בת 27 כמעט. עשיתי בשבוע האחרון בדיקת שקיפות עורפית + בדיקת הדם הנוספת לאיתור מומים- יצא לי 1:9100. האם יש צורך לבצע בדיקה נוספת מלבד הבדיקות כמו חלבון עוברי וכו׳? הרופאה שלי הסבירה שבדיקת מי שפיר ממש אין צורך ויידעה אותי לגבי בדיקת דם חדשנית שיכולה לתת מידע נוסף אבל יקרה מאוד. אשמח לדעתך.

יש עדיין צורך בסקירות מערכות. לגבי מי שפיר - נמצאת בסיכון נמוך לתסמונת דאון וזה מארוד משמח. בבדיקת מי שפיר ניתן לבדוק עוד דברים באמצעות ציפ גנטי, שלא נבדק בסקר שליש ראשון או בבדיקת הדם הלא פולשנית הזו NIPT/NIPS. לכל אישה/זטג שיקולים שונים האם המידע הנוסף הזה "שווה" את הסיכון שבבדיקת מי השפיר. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי