נקודה אקוגנית בחדר שמאל

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

15/01/2019 | 20:45 | מאת: חני

שלום, אני בשבוע 23 ולפני יומיים עשיתי סקירת מערכות מאוחרת. ברוך השם כל הסקירה הייתה תקינה פרט לכך שהרופא מצא "נקודה אקוגנית מינימלית בחדר שמאל". הוא הסביר לי שזה מצב שכיח וכל עוד זה ממצא בודד וחלבון העוברי שלי יצא תקין,אין סיבה לדאוג. ב"ה השקיפות יצאה תקינה והחלבון העוברי שלי (הסופי) יצא 1:7300 (אני בת 35). בנוסף, עברתי בשבוע 17 מיוזמתי יעוץ גנטי. יש לי כמה שאלות מכיון שאני עדיין מאוד לא רגועה ואודה לעזרתכם. 1. האם יש סיבה לחשוש מכך שבסקירה הראשונה הרופא לא ראה את הנקודה הנ"ל ולפתע דווקא בסקירה השנייה זה הופיע (בד"כ זה ההפך ועד לסקירה השנייה, זה נעלם). האם זה מעיד על בעיתיות? 2. כחלק מהסקירה הראשונה נעשה לי אקו לב שיצא תקין. האם יש צורך על סמך ממצא זה בלבד לבקש לחזור על הבדיקה הזאת? 3. האם כעת עליי להיות במעקב מיוחד? לבדוק שהנקודה נעלמה? 4. האם בשל ממצא זה, עליי לשקול לבצע מי שפיר? 5. האם יש לי סיבה לדאוג? האם יש סיכון בכך? אודה למענה ובעיקר לכדור הרגעה ;)

שלום יתכן ובסקירה אחת יראו דברים שלא רואים בדניה (אחרת לא היה כלל צורך לבצע סקירה שניה, אם בראשונה היו רואים הכל) - העובר הוא יצור מתפתח ומשתנה וגדל במהלך ההריון. נקודנ אקוגנית נחשבת "סמן רך" - משהו שאולי עשוי להגדיל במעט את הסיחכון לתסמונת דאון. אבל אם זה ממצא יחיד וכל השאר תקין- אין אינדיקציה למי שפיר. אם את באי שקט ניתן לבצע בדיקת NIPT/NIPS שזו בדיקת דם לך שתקטין עוד יותר את הסיכון לתסמונת דאון (בשאיפה). בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי