תסמונות נדירות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

06/01/2019 | 11:13 | מאת: ליאת

מישהי סיפרה שבתה אובחנה בתסמונות: Antley Bixler syndrome Pfeiffer syndrome מתעניינת - איך מתקיים מצב שיש שתי תסמונות נדירות שונות באותו אדם? וגם רציתי לדעת - באיזו בדיקות גנטיות אפשר לזהות את התסמונות במהלך ההריון? תודה

מניחה שמדובר באבחנה מבדלת בין 2 התסמונות, שיש להן קוי דמיון רבים ונגרמות משינוי באותו הגן (אם כי כל אחת יכולה להגרם גם עי שינוי בגנים אחרים). יתכן מופע שנצפה גם בעובר במהלך ההריון ומתגלה בסקירת מערכות

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי