ממצאי סקמ 1.מודאגת...

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

31/12/2018 | 17:15 | מאת: איריתה23

אני בת 29,בהריון ראשון ( עברתי 3 הפלות בעבר,שתיים יזומות ואחת טבעית) אני בריאה בדכ אך מתחילת ההריון נוטלת אלטרוקסין לבלוטת התריס. בשבוע שמיני עשיתי סקירת מערכות ראשונה באופן פרטי והממצאים היו: שלא נצפה כיס מרה,לא נצפה קורפוס קאלוסום כמו כן לא נצפה csp ודוקטוס,בהערות נכתב חדרי המח מראה ספוגי למעקב.אני די מודאגת...ושאלתי היא מתי הזמן הנכון לביצוע סקמ נוספת? מה הדחיפות של בדיקת הממצאים שעלו? תודה מראש

מניחה שלא התכוונת לשבוע 8 - אין סקירות בשבועהזה. לגבי הממצאים האחרים- חלקם יכולים לא להופיע בשלב מוקדם (כמו כיס מרה) ולגבי השאר- יתכן וציטטת לא במדויק. אם יש שאלה לגבי תקינות ממצאים בסונר בדכ מבקשים סקירה חוזרץ או סקירה מכוונת (לא סקירת מערכות) - הרופא שעשה לך את הסקירה יכול לתת להנחיות לגבי תזמון. אם יש רושם לממצא חריג מומלץ גם לפנות ליעוץ גנטי בנושא, בהמשך בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי