אוטיזם במשפחה -מה הסיכוי שיצא לי ילד אוטיסט?

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

23/12/2018 | 18:39 | מאת: גדי

שלום , אני סטודנט צעיר ממרכז הארץ . יש לי 6 אחים (ואחות),אחד מהם חולה שכיזופרניה . אין לו ילדים. לכל האחים סהכ ביחד יש 6 בנים ,4 רגילים ו2 אוטיסטים(אחד עם בן אוטיסט ועוד אחד עם בן אוטיסט, סהכ 2) ועוד עשר בנות רגילות. השאלה שלי האם אני צריך לחשוש כשאני מביא ילדים בעתיד? מה הסיכוי שיצא לי ילד אוטיסט? האם אני צריך לשתף את הדבר הזה כגורם סיכון שאני מכיר מישהי לחתונה? תודה רבה.

היום ידוע כי בחלק מהמקרים של האוטיזם יש רקע גנטי. במשפחה בה יש 2 ילדים כאלה הסיכוי לכך עולה. ברם לא בהכרח שאתה נשא. על מנת להתקדם עם הברור רצוי לעשות יעוץ גנטי ובדיקה ל 2 הבנים אצלם אובחן המצב. ורק אז אפשר יהיה לבדוק האם אתה בסיכון לצאצאים עם אוטיזם. אחרת אתה אכן נמצא בסיכון יתר בגלל הסיפור המשפחתי, אבל לא ניתן לבצע אבחון מעבר לכך

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי