עד כמה חשוב מידע מהורה חולה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

20/10/2018 | 15:57 | מאת: עדי

אמי חולה בסרטן המעי הגס, ואני עומדת לבצע בדיקה גנטית לבירור נשאות. ידוע לי שאמרו לה שיש סיכוי של 15% שהסרטן תורשתי אבל אין לי מידע מעבר לזה או גישה לתיק הרפואי שלה מכיוון שאחרי שמצאה את בן הזוג הנוכחי שלה היא התרחקה מכל המשפחה. עד כמה הבדיקה שעושים ממצה ועד כמה חשוב להשיג מידע רפואי על המחלה של אמיכדי לדעת באופן ברור יותר עד כמה אני בסיכון? השאלה לא קשורה לאחחון טרום לידתי אלא רק לייעוץ גנטי אבל לא מצאתי פורום אחר מתאים אז מאוד אודה אם תוכלו לענות :-)

לחלק ממקרי סרטן מעי הגס בהחלט יש רקע גנטי שעלול להיות תורשתי. הדבר הכי נכון גנטית הוא שאמך תבדק ישירות. אם זה לא אפשרי - אז ניתן לבדוק ילדים. יש סוגים שונים של בדיקות בהיקפים שונים - צריך לשאול את המקום שהמליץ על הבדיקה מה היקפה - נעשה בדכ במסגרת של יעוץ גנטי. בכל מקרה יש חשיבות רבה לבדיקה לנושא מניעה. בהצלחה!

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי