סקר שליש ראשון-סיכון גבוה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

03/10/2018 | 12:52 | מאת: דנה

שלום וברכה, אחרי שהאולטראסאונד של השקיפות העורפית עבר תקין ואף צויין בפנינו שרואים את עצם האף שזה בד"כ טוב, התקבלו תוצאות ממש לא טובות בבדיקות הדם-סקר נתוני הריון: שבוע הריון: 13.2 משקל: 58 מס.עוברים: 1 גיל: 37.5 ------------ ערכי ייחוס: חציון תוצאה בדיקה ------------ ----- ----- ----- ( ( FBHCG 36.23 NG/ML 1.06 MOM ( > 0.15 MOM ( ( NT 2.40 MM 1.81 MOM ( < 3.0 MM ( ( PAPP-A 8503.20 MU/L 2.24 MOM ( > 0.15 MOM סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות 200 :1 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד 244 :1 הסיכון המשולב לטריזומיה 18 1:20000 סיכון מוגבר לתסמונת דאון. האם התוצאות לא משאירות ברירה לגבי מי-שפיר או שיש אפשרות להמתין לבדיקה נוספת עתידית ?

התוצאה ממש ממש על פי גילך :) אז היא לא מאוד גרועה, את פשוט כבר לא בת 18 ... ההמלצה היא להמשיך לסקר שליש שני ולשקלל את התצואות. אפשר גם לבצע בדיקת NIPS. בהצלחה!

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי