סקירת מערכות מאוחרת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

12/09/2018 | 17:10 | מאת: עדי h

שלום, בסקירת מערכות מאוחרת בשבוע 24+4 הודגם אצל העובר קונוס מדולריס במיקום נמוך בגובה שלפוחית השתן ומיקום הכליות גבוה יותר. נכתב שמיקום הקונוס מדולריס הוא סביבות L3 ושהגומה האחורית וכן המח במראה תקין. בבדיקה נוספת בשבוע 26+4 נאמרו לנו דברים דומים. הופניתי לבדיקה חוזרת בשבוע 30 ולבדיקת MRI עמוד השדרה עוברי (שהתור אליו נקבע לי רק לשבוע 34). מה משמעות ממצאים אלו מבחינת העובר ועל מה הם יכולים להשליך או להשפיע?

רוצים לוודא שקצה עמוד השדרה נמצא במקום הנכון ולא נמוך מדי, דבר העלול להצביע על ביותר עתידיות ולעיתים נדירות אף לדרוש תיקון ניתוחי.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי