תוצאות סקר ראשון לא טובות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

17/08/2018 | 02:21 | מאת: בהריון ולחוצה

שלום, אני בת 35, שקיפות 2.3 מ"מ, תוצאת סקר ראשון PAPP היא 0.98MOM ותוצאת HCG היא 1.30MOM. סיכון לפי גיל האם בלבד 1:450 סיכון לתסמונת דאון לפי גיל בשילוב עם בדיקות הוא 1:170 סיכוי לטרזומה הוא 1:10000. ברור שהתוצאות לא טובות. השאלה אם הן משליכות אך ורק לגבי תסמונת דאון? או האם התוצאות מעלות אפשרות לתסמונות גנטיות והפרעות כרומוזומאליות אחרות ונדירות שלא ימצאו במי שפיר?

ההמלצה היא לבצע דיקור מי שפיר בו ניתן יהיה לבדוק גם תסמונת דאון וגם הפרעות אחרות. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי