בדיקות בסל לסינון תסמונות כרומ'

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

17/06/2018 | 12:00 | מאת: אלה

הי ד"ר רכס. בשאלתי האחרונה לגבי הערכת סיכונים למומים, ועל פי בדיקות מסננות בלבד שנמצאות בסל, להריון בגיל 40, וזאת כיוון שרוצה להמנע ממי שפיר ואין כסף לבדיקות שלא בסל, ענית: סיכון בגיל 40 לתסמונת דאון הוא כ 1% או 1:100. לבדיקות הסקר הקיימות בסל לרבות סקר שליש רטשון שני שקיפות עורפית וסקירקת מעכות יכולת גילוי יפה של עד כ 94~% ההחלטה על מי שפיר הייתי דוחה עד שבוע 17-18, אחרי שקיפות סקירה וסקר ביוכימי. השקיפות והסקר הביוכימי אכן במסגרת ה 17 שבועות האלה, אבל בדקתי לגבי סקירת מערכות (המאוחרת, כי במוקדמת יש מערכות שטרם התפתחו), וזה רק החל מהשבוע ה 20, וכתבת להמתין עד השבוע ה 18 על מנת להחליט על מי השפיר. אני קצת מבולבלת מכל הבדיקות ותיאום השבועות. תוכלי לעשות לי סדר בבקשה? המון תודה! אלה

אלה שלום קשה לעשות יעוץ גנטי בהתכתבות ממליצה לפנות ליעוץ כזה (זה עם ט17) על מנת לקבל החלטה מושכלת ואמיתית ובכל מקרה בקצרה: סקר שליש ראשון- שב 11-13 סקירה מוקדמת שב 14~ סקר שליש שני ~17-20 ואיתו סקר משולב ראשון+שני סקירה שניה שב 20-22 מי שפיר שב 16-22 אפשר להחליט על מי שפיר בכל שלב - עפי גיל, תשובת בדיקות, ממצאים באולטראסאונד או עפי רצון אישי. אחרי שב 22 הדיקורים נהיים מורכבים יותר כי זה כבר חיות של העובר בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי