ייעוץ גנטי פיגור שכלי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

07/06/2018 | 15:07 | מאת: חסוי

שלום רב, אני ובן זוגי חושבים על הרחבת התא המשפחתי. לבן זוגי יש דוד עם פיגור שכלי (אינני יודעת לגמרי אם הוא מוגדר כתסמונת דאון או רק פיגור שכלי קל ואינני יכולה לבדוק לגמרי את הנושא עקב רגישות במשפחתו בנושא) ובנוסף לאמו יש גם בת דודה בעלת פיגור שכלי קל. פרט לכך כל שאר האנשים במשפחתו בריאים. ברצוני לשאול האם הנטייה הזאת הינה תורשתית ומה הסיכויים שיעברו גם לצאצאנו? האם יש בדיקה מסויימת שצריך לעבור על מנת לנטרל את החשש?

ישנם סיבות גנטיות לפיגור שכלי, בהחלט. האם אתם יותר בסיכון או לא- זאת ניתן לקבוע ביעוץ גנטי פרטני, רצוי עם מסמכי המשפחה - ואולי גם לבדוק את הפרטים הלוקים בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי