צ'יפ גנטי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

23/05/2018 | 10:47 | מאת: חלי

שלום דוקטור עדי . קראתי פה מספר שאלות ותשובות בנושא הציפ ואני רוצה לחדד את ההבנה שלי- 1- מה הסיכוי באחוזים שיצא ממצא שהוא על התחום האפור ? כלומר, ממצא לא ברור. רשמת אחוזים בודדים . האם יש סטטיסטיקה בנושא ? מה זה אחוזים בודדים? 2- באיזה אחוז מהמקרים יהיה צורך לבדוק גם את ההורים ? זה כמובן מבזבז עוד זמן שלא תמיד יש והשאלה אם זה שכיח לבדוק את ההורים או שברוב המקרים יודעים לתת תשובה חד משמעית לגבי העובר מבלי ההורים. מאוד קשה להחליט לגבי הבדיקה הזאת.. תודה לך על המענה, חלי

ההחלטה לא יכולה להיות ב״וואקום״ - היא צריכה להיות בהתאם לסיפור והמקרה האישי של כל אחד בגדול הסיכוי לתשובה אפרה בהריון שהוא בסיכון נמוך ובלי מומים או בעיות ובלי סיפור משפחתי הוא תלוי מעבדה. רשמתי אחוזים בודדים- כי זה טווח. נע סביב 1-5%. כל מעבדה עם מה שהיא מחליטה כן/לא לדווח. בטרום לידה אפשר כיום לבקש שלא לקבל ממצאים אלה בדוח. בדיקת הורים היא על פי שיקול דעת המעבדה ובהתאם לתוצאות המתקבלות. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי