היפרפלזיה מולדת של האדרנל

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

18/03/2018 | 11:56 | מאת: ליבנת

שלום רב. קראתי באיזה מקום שאם לאחד ההורים יש גן למצב הלא קלאסי הקל ( Non-classical CAH) ולהורה השני יש גן לאחד המצבים הקשים , יסבול הילד מהמצב הקל בלבד. האם זה נכון ? ומה הסיבה בעצם ? תודה !

נכון ברוב המקרים. השינויים בגן גורמים לירידה בתפקוד האנזים. ומידת חומרת המחלה תלויה בפעילות השאריתית של האנזים. אם הפגיעה קלה ו״נשאר״ יותר אנזים עובד- מחלה קלה יותר המתבאת בגיל מבוגר עם תשעורת, הפרעה בוסת, חצקונים וכו. אם אין בכלל פעילות אנשים יכול להופיע במופע הקשה המולד.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי