בדיקת גנומיטי במקום בדיקת מי השפיר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

07/03/2018 | 10:18 | מאת: הדס

שלום לכם, ברצוני להתייעץ לגבי ביצוע של בדיקה בשם גנומיטי במקום בדיקת מי השפיר באופן כללי התוצאות של הבדיקות שלי טובות והרופא אמר שזה שיקול שלי אם לעשות את המי שפיר ושאני לא חייבת מבחינת התוצאות (למרות שאני מעל גיל 35) בררתי על בדיקות ה-NIPT והשוותי ועל פניו נראה שגנומיטי היא העדיפה מבין הבדיקות. השאלה שלי האם לעשותה (אולי לטובת השקט הנפשי בנוגע לתסמונת הדאון ועוד כמה תסמונות שהיא בודקת) והאם בשבוע 18 כפי שעושים את המי שפיר (מצויין כי ניתן בין השבועות 10-20 ואני לא יודעת אם מומלץ שבוע מסויים או לא) תודה על תשובתכם

בדיקת ה NIPT ע להחברות השונות שמציעות אותה- היא בדיקת סקר. היא לא מחליפה את מי השפיר, אבל גם לא מסכנת אותך בהפלה. היא כן נותנת עוד אינפורמציה על הסיכון להפרעות שהיא בודקת. אם מחליטים לעשות אותה- אז בעיני כמה שיותר מוקדם, כך שאם יוצאת תשובה חלילה לא תקינה, ניתן לאמת אותה במי שפיר (כי NIPT זה רק סקר) וחלילה לשקול הפסקת הריון אם זה רלוונטי. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי