בהמשך לשאלתי........

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

19/12/2017 | 11:42 | מאת: מיכל

בנוגע לאבחון גמדות בלידה... רציתי לדעת בהנחה שמבחינה קלינית לא מזהים גמדות בלידה אך למען הסר ספק אני מעוניינת שיבדקו את התינוק גנטית, מי אמור לתת לי הפנייה לבדיקה? ומתי כדאי לבצע אותה? אני בהריון שבוע 36 עם עצמות ארוכות קצרות מגיל ההריון... הייתי רוצה כמה שפחות לסחוב את החרדה בנוגע לגמדות בעובר ורציתי לדעת בהנחה שאני יולדת ובעזרת השם לא מזהים מבחינה ויזואלית שיש בעיה או בהנחה שכן מזהים שיש בעיה האם ישר בבית חולים בודקים אותו גנטית לגן הגמדות כפי שניתן לבדוק במי שפיר? תודה

כאמור- הסיבות לקומה נמוכה רבות. גמדות זה שם לא רפואי לאנשים נמוכים מאוד - יש הרבה סיבות לכך. לאחר לידה אם יש צורך/רצון לאבחון גנטי זה נעשה במסגרת של יעוץ גנטי ולאחר שגנטיקאי ראה את הילד/ה. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי