תוצאות בדיקת סקר משולב

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

28/11/2017 | 22:47 | מאת: מיכאלה

שלום, אני בת 33, בהריון ראשון. שקיפות עורפית תקינה וסקירה ראשונה תקינה. הסיכון המחושב לתסמונת דאון לפי גיל הינה 1:564 סיכון מחושב לפי גיל+שקיפות 1:3433 לאחר בדיקת דם סקר שליש ראשון - 1:3000 לפני מספר ימים קיבלנו תוצאות חלבון עוברי והסיכוי המחושב הכללי הינו 1:10000 הבנתי כי מדובר בתוצאה טובה מאוד, אולם יש מדד אחד שמטריד אותי, והוא המדד שנבדק בשליש הראשון Free HCGB =2.17 mom - הבנתי כי עדיין נמצא בנורמה אולם מטריד אותי שכפול ביותר משתיים מהחציון (ואכן העלה את הסיכון בשלב הראשון) מה יכולה להיות הסיבה לחריגה כזו מהנורמה, בהינתן שכל יתר המדדים תקינים? הבנתי מהרופא שהיות והסיכון המחושב הכללי הוא מצויין אין צורך בבדיקת מי שפיר, אבל המדד הזה הותיר אותי בלתי שקטה ואשמח לדעת את משמעותו. להלן פירוט המדדים: NT = 0.82 MOM PAPP-A= 0.92 MOM FREE HCGB=2.17 MOM AFP=1.04 MOM HCG=0.80 MOM UE3=1.52 MOM

בדיקות סקר זה ביולוגיה. לא מתמטיקה. מדובר בהורמון המופרש מהשליה. כמדד בודד בסקר שליש ראשון הוא לא מנבא הפרעה כזו או אחרת. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי