תסמונת קליינפלטר-שאלה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

22/11/2017 | 22:44 | מאת: שירה

במקרה של מוזאיקה 50% לקליינפלטר שנמצאה בבדיקת מי שפיר, האם בעתיד הרחוק מאוד ביחס בין התאים התקינים ללא תקינים עלול להשתנות לכזה שהתסמינים של התסמונת יהיו במלואם, או שמהניסיון שאתם רואים, השינויים הם כאלה שעדיין התסמינים של מוזאיקה הם נמוכים יותר, האם בדרך כלל ניתן להגיד שזה משתנה לרעה או לטובה בזמן הרחוק?

במי שפיר בודקים תאי עור ותאים ממערכת הנשימה. יתכן שבתאים אחרים בגוף אחוז המוזאיקה שונה- גבוה/נמוך יותר

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי