האם סכיזופרניה עוברת בתורשה?

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

07/11/2017 | 12:18 | מאת: שירלי

שלום, אני בת 26 , מתכננת היריון בקרוב. בעלי ואני אנשים בריאים. יש לי אח בן 33 מאובחן כסכיזופרן .. מאחר ולא קיבלתי תשובות חד משמעיות וברורות באינטרנט, אשמח לדעת האם הסכיזופרניה עלולה לעבור בתורשה לצאצאים שלי? תודה

קיים מרכיב גנטי במחלות נפש. כלומר במשפחה בה יש אנשים שחלו (בכל קשת המחלות דרך אגב) יש שכיחות יתר/סיכון יתר לצאצאים נוספים. הביטוי עשוי להיות שונה. בשלב זה אין ממש בדיקה גנטית מעשית שאפשר להציע לכם. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי