כיס מרה כפול ..............

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

10/10/2017 | 20:40 | מאת: merav

שלום בת 43 הריון מעובר מוקפא שבוע 23 ו5 ימים ביצעתי היום סקירת מערכות מאוחרת הכל תקין מלבד זה: נצפה כיס מרה הודגם. ממצאים סמוך לכיס מרה ממצא צמוד מוארך יתכן לולאת מעי/ כיס מרה כפול. ביקש שאבוא לביקורת עוד כשבועיים במידה וכיס המרה כפול אמר שאפנה ליעוץ גנטי השאלה אם כיס המרה כפול יכול להעיד על איזושהיא בעיה בעובר? איך קשור יעוץ גנטי לכך? כל הבדיקות תקינות כולל מי שפיר . עשיתי את כל הבדיקות הגנטיות שהומלצו לי ע"י קופת החולים הכל תקין יש לי ילדה מאותה הפרייה בת 3 בריאה ומאושרת תודה רבה

שלום ישנם ממצאים ציסטיים שונים שלעיתים מאותרים בסקירות מערכות. לא לכולם משמעות קליניתץ חשיבות במעקב הוא בלנסות ולאבחן שאכן מדובר בהכפלה כזו ולא בממצא ציסטי שמקורו בחלק מהמעי (דואודנום לדוגמא הנמצא קרוב) או חלקים נוספים של מעכת העיכול. בדכ מדובר במשהו שלא מלווהבמומים אחרים ומצריך רק מודעות בגיל מבוגר יותר אם יהיו אבנימרה וכו- להתיחס בהתאם. אין כל קשר לבדיקות סקר גנטיות שבוצעו בעבר. בהצלחה

14/10/2017 | 17:24 | מאת: Merav

היי תודה על התשובה רק דבר אחד לא ברור לי עדיין ,רשמתי שהרופא אמר שבמידה וכיס המרה כפול יפנה ליעוץ גנטי. למה אמר כזה דבר ?האם יכול להיות קשור לבעיה בעובר כשיש כיס המרה כפול ?האם יכול להיות משהו לא תקין בעובר עם כיס המרה כפול ? תודה

04/08/2020 | 14:51 | מאת: אורלי

מירב שלום ראיתי את שאלתך שהיתה מזמן ולכן הייתי שמחה לדעת מה שלום הילד/ה שנולד/ה אני באותו המצב תודה רבה 0507794879

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי