בדיקת צ'יפ גנטי במי שפיר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

11/09/2017 | 22:22 | מאת: אורי

שלום, ביצענו בדיקת צ'יפ גנטי בשבוע יחסית מאוחר (32) עקב 2 סימנים רכים באולטרסאונד. הצ'יפ הגנטי וכן בדיקת כרומוזומים מהירה QFPCR יצאו תקינים תודה לאל. הבנתי מהמכון הגנטי בבית החולים בו ביצענו את הבדיקה כי לא מבצעים בנוסף בדיקת קריוטיפ מלאה (מי שפיר רגיל) וכי הצ'יפ הגנטי מכסה גם את זה. 1. האם זה באמת תקין לבצע רק צ'יפ גנטי כיוון שראיתי שיש מקרים, אומנם נדירים, אשר ניתן לזהות בבדיקת קריוטיפ ולא בצ'יפ. 2. האם הבדיקות שביצענו מספיקות ואפשר להיות יותר רגועים? תודה רבה

לגבי הנוהל מה בודקים- פנו לבית החולים בו התבצעההבדיקה לגבי ההבדלים- נדיר מאוד יתכנו דברים כמו טרנסלוקציות מאוזנות, שלא מאותרות בציפ גנטי. אין להם משמעות מבחינת העובר אלאט רק כשילדים שלו/שלה יהיו על הפרק. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי