האם יצאו בדיקות גנטיות חדשות בשנה האחרונה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

03/09/2017 | 15:18 | מאת: איריס

היי, אני ממוצא תימני משני הצדדים. לפני שנה עשיתי את הבדיקות הגנטיות הרלוונטיות עבורי לקראת תהליך הריון. היום כעבור שנה החלטתי לעבור בי"ח ונתבקשתי לעבור הרבה בדיקות מחדש שעבר תוקפן מעל שנה. נתבקשתי לברר האם יצאו בדיקות גנטיות חדשות בשנה האחרונה שרלוונטיות עבורי? תודה מראש, איריס.

הגנטיקה שלנו לא השתנתה. אבל היכולת לאתר מחלות השתפרה. עד כדי כך שיש היום בדיקות סקר מורחבות שבודקות מעל 200 מחלות במקביל. כך ש״יצאו״ הרבה בדיקות ;) לגבי הבדיקות שמומלצות עי איגוד הגנטיקאים - יש לעבור על מה שעשית בעבר ולבדוק. לא מקצועי לענות בלי לראות בדיקות קודמות. ומה אם לפי שנה פוספסה בדיקה אחת חשובה? פני לגנטיקאי/יועץ גנטי/ גורם מתאים בקופה שיעבור איתך על הכל מול מה שכבר נעשה. וממליצה להתאים בדיקות עפי מוצא אב ביולוגי/בן זוג. בהצלחה

04/09/2017 | 15:54 | מאת: איריס

תודה רבה על המענה המהיר, עזרת לי מאוד :)

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי