לעשות או לא לעשות מי שפיר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

18/08/2017 | 11:10 | מאת: תמר

שלום. אני בריון אחרי טיפול ixci. יש לנו ילד מקסים אחד בבית. שקיפות עורפית תקין. היינו אצל גנטיקאי ולא המליץ לעבור מי שפיר כי תוצאות טובות. אבל אנחנו בכל זאת מפחדים, בגלל שעברנומ ixci, האם ידוע שטיפול הזה גורם הפרעות כרומוזומית? לפי התשובה של גנטיקאי שהינו היא -לא. תודה

על פי עבודות גדולות מאוד מיקרומינפולציה - ICSI אולי מעלה את היכון להפרעות במע המין כג היפוספאדיאס (שהפתח של הפיפי אצל בנים לא יוצא בקצה הפין אלא במיקום קצת שונה) והפרעות אחרות. זה מאד נדיר. אין למיטב ידיעתי תוספת סיכון להפרעעות כרומוזומאליות.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי