איזה בדיקות גנטיות ל-HCM ניתן לבצע בישראל?

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

06/07/2017 | 21:37 | מאת: דוד

ראיתי שיש חברות מובילות בארה"ב כמו Mayo Laboratories ו-Harvard Partners שמציעות מחירון ברור לבדיקות גנטיות בפאנל מצומצם ל-HCM ופאנל מורחב למחלות לב. האם בישראל יש מכונים שמבצעים בדיקות כאלה, או שמה שהם עושים זה פשוט לתווך בין החולה לבין אותן החברות בחו"ל?

זו שאלה נורא ספציפית ומאוד תלוי במה מדובר ומה צריך ורוצים לברר. העלויות של הריצופים המתקדמים גבוהות, וניתן לבצע זאת יותר בזול במעבדות עם נפח רב. לכן הריצוף עצמו בדכ נעשה בחול. הביואינפורמטיקה לעיתים במעבדה המבצעת המנוסה ולעיתים עי גנטיקאים/ביואינפורמטיקאים בארץ. שורה תחתונה- אם זו שאלה על פציינט ממשי הכי נכון זה לגשת לייעוץ פרטני. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי