בדיקה במקום מי שפיר - גנומיטי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

30/06/2017 | 14:03 | מאת: אריאלה

שלום לכם, אני מתעניינת לאחרונה בבדיקה שהמליצו לי עליה בשם גנומיטי כיוון שלפי הגיל ולפי התוצאות המשוקללות של הבדיקות אני לא צריכה לעשות מי שפיר, אך אני לא רוצה לא לעשות בדיקה כלל. האם הייתם ממליצים לעשות אותה כבר בשבוע 10 (שאם אצטרך בסופו של דבר בדיקות נוספות יהיה זמן ) או שאפשר כמו במי שפיר לעשות בשלב מאוחר יותר? תודה על תשובתכם

את כל בדיקקות ה NIPT וביניהם גנומיטי אפשר לעשות החל משבוע 10. היתרון בביצוע מוקדם הוא שאם חלילה חוזרת תוצאה של סיכון מוגבר ניתן לבצע בדיקה אבחנתית לאישור (סיסי שליה או מי שפיר) ובמידה ואכן מדובר בהפרעה קשה בעובר לשקול הפסקת הריון. עקרונית אפשר לבצע בדיקה גם עד ללידה עצמה כמובן

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי