ניתוח AXILLARY SENTINAL LYMPH NODE EXCISION 389000

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

26/06/2016 | 17:45 | מאת: משעל מרגריטה

שלום ד"ר נתנזון רציתי לשאול שאלה כי אני לא מצליחה לקבל תשובות מהמחלקה שבה הייתי מאושפזת. אני עברתי מיפוי לאיתור בלוטת הזקיף עם Tc 99m nanocolloid עברתי את הניתוח ב-19.6.16 הייתי לילה בבית חולים וחזרתי הביתה ומאז אני סובלת משריפה מאוד חזקה בבית השחי בצד ימין איפה שהניתוח ואין רגש בכלל בעור באותו מקום. צלצלתי למחלקה כירורגית ג' בתל השומר והרופא התורן שענה לי אמר שמה שאני מרגישה חוסר תחושה בעור יכול להיות שזה יעבור ויכול להיות שזה לצמיתות. מבקשת לדעת בבקשה את דעתך. זה מה שכתוב במכתב שחרור: סיבת הבדיקה: איתור בלוטת הזקיף בחולה עם מלונומה באמה מימין. ממצאים: מספר דקות לאחר ההזרקה תוך עורית של החומר סביב הנגע באמה ימין הודגמה קליטת חומר בבלוטת זקיף בודדת באקסילה מימין. הבלוטה סומנה על גבי העור הנבדקת במנחים קדמי וצדדי לקראת הוצאתה הניתוחית. לסיכום: בלוטת זקיף בודדת באקסילה מימין כמתואר. זהו אציתי גם לדעת מה כל הסיכום הזה אומר לגבי המחלה. תודה מראש מרגריטה משעל

לגבי התופעות לאחר הניתוח אכו יש להיבדק על ידי רופא כירורג. לגבי בלוטת הלימפה- רק לאחר הוצאת הבלוטה וקבלת התשובה הפתולגוית אפשר יהיה לדעת מהו שלב המחלה.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)