נגע עורי שגדל והחליף צבע ולבסוף נשר

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

31/05/2016 | 09:31 | מאת: יעל

לפני כחודשיים צמחה לי יבלת מתחת לגבה, בהתחלה היתה בצבע העור ולאט לאט השחירה והעור נהיה קשה עד שלבסוף (לאחר 3-4 שבועות) נשר. הנגע נשר בדיוק יום לפני התור שלי לרופא העור אז הרופא אמר שאין לו הרבה מה לעשות עם זה אם הוא לא רואה את הנגע (לא יכולתי להראות לו את התמונה שרופאת המשפחה שלי צילמה אבל הגיעה אלי רק היום) . שאלותי: 1. האם העובדה שזה נשר אומרת שכבר אין סכנה? 2. האם יש טעם ללכת לרופא עור עכשיו כשיש לי את התמונה? האם יש טעם לקחת לקחת ביופסיה (או לעשות טיפול אחר) כשהנגע כבר לא נמצא?

1. בדר:כ כן- צריך לעקוב ולראות האם גדל נגע חדש במקום. 2. כדאי להמתין לפחות חודש עד לבדיקת רופא העור.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)