האם יש קשר מלנומה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

03/03/2015 | 16:22 | מאת: מיטל

שלום היה לי מלנומה עד לפני 4 שנים. עם 1.8 וברסלו 3 הכל תקין עד היום אני במעקב אצל פרו שכטר יעקב ,השאלה שלי היא כזאת יש לי בלוטה לימפה נפוחה בעצם הבריח ביד בצד שמאל זה מתלווה עם כאב חד באזור הצוואר כתף. וישנה נפיחות מתחת לעצם הבריח יש לי תור לשכטר בסוף החודש.רציתי לדעת אם יש קשר בין מלנומה לבין הבלוטה שנפוחה או שזה לא קשור בכלל .ולאיזה רופא עלי לגשת תודה רבה ויום טוב

אני מתנצל על העיכוב בתשובה. מלנומה עלולה לגרום לגרורות בבלוטות הלימפה. עם זאת רוב המקרים של נפיחות בבלוטות הלימפה אינם קשורים למלנומה. להמשך הבירור עלייך לפנות בהקדם לכירורג שיחליט האם יש מקום לביצוע בדקיות הדמיה או ביופסיה של הבלוטה. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)