2 נקודות חשודות כמלנומה שלא טופלו

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

19/04/2009 | 23:41 | מאת: בר

האם העובדה שעד היום לא קרה לי כלום ואני מרגיש טוב למרות שנקודות שחשודות כמלנומה לא טופלו מאז שהרופא הפנה לכירורג - לפני שנה - מוכיחה שזו טעות ואולי אין טעם לפנות לכירורג לשם ניתוח?

לא! לצערי כאשר כבר "מרגישים" מלנומה המצב הבריאותי לרוב חמור ביותר (הרגשה לא טובה נובעת מגרורות באיברים פנימיים) וסיכויי הריפוי אז נמוכים מאוד. כל עוד המלנומה "רק" גדלה בעור ומתחילה לשלוח גרורות אין כל הרגשה "רעה" שהיא. רק כאשר הגרורות גדולות דיין ומפריעות לתפקוד האיברים הפנמיים (כבד, מח, ריאות...) מופיעה ירידה מהירה במצב הבריאות. במצב זה סיכויי ההחלמה הינם 3-6% בלבד. לכן לטעמי לקחת על עצמך סיכון גבוה מאוד- ולמעשה זהו הימור מיותר על החיים. אני מציע כי תפנה בהקדם לרופא העור שבדק אותך לקבלת החלטה על המשך הטיפול הנדרש. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)