אודה לעזרתך

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

03/01/2009 | 03:49 | מאת: א

לפני כ- 3.5 שנים בערך הופיע לי על היד נגע בצבע העור. בקוטר של 2 ס"מ. הוא לא מגרד ולא מפריע. לפני כשנתיים הופיע לי נגע אחר על היד כ -3 ס"מ מעליו וגם על היד השניה ועל אחת האצבעות. כיום באורח מוזר הנגעים דעכו (כלא היו). האם יש סיבה לדאגה? האם יש צורך לבדוק בכל זאת? אני בת 22 בעלת עור מאוד בהיר לא היו מקרים של סרטן אצל ההורים לסבתי היה סרטן השד בגיל 70. ועוד שאלה ברשותך, האם נק' חן כהה ובולטת בקוטר של 1.5 ס"מ שלא מגרדת ולא כואבת אמורה להדאיג? תודה מראש,

התיאור שלך מתאים לכאורה ל"כתמי שמש" אולם אלו יחסית נדירים בגיל 22. לפיכך אני ממליץ לפנות לרופא עור (באופן שגרתי - אחת לשנה) לבדיקת הכתמים הנעלמים והשומה הכהה. לגבי השומה- כל שומה (נקודת חן) מחיייבת בדיקה תקופתית אצל רופא עור. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)