נקודת חן 5 מ״מ וקצת..

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

27/03/2024 | 23:38 | מאת: רפי

שלום רב יש לי מזה כמה שנים נקודת חן בגודל של 5.2 מילימטר בזרוע האחורית. בביקורי האחרון אצל רופא העור לפני כחודש הוא התסכל עלייה ממש לשנייה במכשיר השחור הזה שמגדיל לדעתי זה בדרמוסקופ ואמר שאפילו שהיא גדולה היא סימטרית ותקינה . יש לי 2 שאלות 1.האם באמת בכזו מהירות ניתן להבחין בנק חן תקינה? 2. האם יש נקודות חן שהן בגודל כזה של בין 5ל6 מילימטר ונחשבות תקינות?

1. תלוי במיומנות הרופא. לרוב אבחנה דרמוסוקפית היא מהירה מאוד. 2. יש גם שומות בקטרים של מספר ס"מ ששנחשבו תקינות. קוטר השומה הוא מדד לא אמין באבחנת מלנומה.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)