M87270 ,T01000 מה זהאומר ?

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

16/03/2024 | 16:07 | מאת: גיל

שלום מה זה אומר ? תיאור מאקרוסקופי קטע עור קרומי בקוטר 1.4 ס"מ על פניו נגע אפור בקוטר 0.4 ס"מ 1.1 קצוות 1.2 מרכז. תאור מיקרוסקופי ואבחנה : skin lesion of left shoulder: compound nevus, predominantly junctional, with high grade dysplasia, situated about 1.3 m"m from the side resection margin. immunohistochemical stain: melanoma cooktail is diffusely positive, demonstrating the number and distribution of nevus cells. prame is positive in a small number of nevus cells (less than 25%) . snimed m87270 t01000 פרופ מאורה פיינמסר

זאת שומה שפירה, אבל עם סימנים של "כמעט" מלנומה. במקרים כאלו אני ממליץ להתיחס לשומה כאל מלנומה ולבצע הרחבת כריתה (ליתר ביטחון). הקודים שצינת בכותרת משמשים את המעבדה הפתולוגית בלבד ואין להם משמעות מבחינת המטופל או רופא העור.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)