שומה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

04/03/2024 | 03:23 | מאת: מודאגת

שלום ד"ר, לגבי השומה שלי שהוסרה בגילוח ובמחט חשמלית ולא נשלחה לפתולוגיה (כן - אחרי שקראתי באינטרנט כולל בפורום את הסכנות הטמונות בכך אני עדיין חרדה ודואגת), ועשיתי ביופסיה של הצלקת באזור ובתשובה הפתולוגית נכתב "keloid scar. No melanocytic lesion was seen" האם זה אומר שהנגע הוסר בשלמותו או שאין וודאות לגבי זה מהתשובה העולה? ודבר נוסף, חלילה היה מדובר במשהו סרטני שכבר שלח גרורות - האם אני אראה את זה עכשיו בבדיקת Pet CT או כל בדיקה אחרת? אני שוקלת לבקש לעשות את הבדיקה הזו כדי להרגיע את עצמי. הסיבה שאני כ"כ אובססיבית לעניין זה כי לשומה לא היו מאפיינים של שומה שפירה, וכל הסביבה העירה לי עליה בטרם ההסרה, ובגלל שאני לא יודעת בוודאות מה טיב הנגע המקורי אני לא רגועה. תודה.

בכריתה החוזרת לא נצפו תאי שומה, כך שסביר שהשומה הוסרה במלואה. אין שןם סיבה לבצע PET CT - מדובר בבדיקה עם קרינה לא מועטה.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)